Scan en skraldespand

Skraldespande i hele Ishøj kommune er forsynet med en QR koder, som du kan scanne med din mobiltelefon.

Når du scanner koden deltager du automatisk i konkurrencen om gavekort, biografbilletter og andre fede præmier, og du får med det samme at vide om du har vundet.

 

Spørgsmål og svar

Hvad er en QR kode?

QR står for Quick Response (Hurtigt svar), og blev oprindeligt udviklet til at identificere biler, fx. i forbindelse med tyveri. Det er dog blevet en omfattende trend at benytte koderne som en genvej til websider, navnligt til specifikke sider, varer, videofilm m.m. på internettet. QR koderne kan scannes med en applikation (‘App’) på en mobiltelefon med kamera og internetadgang. Den kode der vises her på siden er ikke en del af konkurrencen, men henviser blot til websiden renbyrarby.dk.

Er alle QR koderne éns? / Er der ‘vinder’ og ‘taber’ skraldespande?

Der er fire forskellige koder fordelt på skraldespandene, og hver kode giver lige mange vinderchancer. Når du scanner koden er det en tilfældighedsgenerator der afgør om du har vundet. Én kode kan være blevet scannet mere end de andre i én måned. Derfor kan man ikke forudsige om dine chancer forbedres eller forværres af at vælge at scanne en anden skraldespand. Det svarer til valget imellem at spille de samme tal i Lotto hver gang, eller skifte tallene ud.

Kan jeg bare blive ved med at scanne og vinde?

Nej, når du har scannet en kode går der tre minutter før du kan scanne en kode igen. Hvis du forsøger bliver du mødt af en side der fortæller dig at du er for hurtig.
Når du har vundet skal du indtaste dit telefonnummer for at modtage din præmiekode. Samtidig bliver dit telefonnummer registreret, og du kan ikke vinde flere præmier før konkurrencen ‘nulstilles’ den 1. i måneden.

Hvad hvis jeg ikke har en mobiltelefon der kan scanne QR koderne?

Hvis din mobiltelefon har et indbygget kamera, og adgang til internettet, skal du hente en gratis QR scannings app’ på din telefons app marked for at kunne deltage.
Hvis du ikke har en mobiltelefon med kamera og/eller internetforbindelse kan du trække et lod ved personligt fremmøde på Ishøj Kommune, Park- og Vejcenter (se adresse længere nede i teksten) i den almindelige åbningstid (mandag-torsdag: 07.00-15.00, fredag: 07.00-13.30), i en pulje der forholdsmæssigt modsvarer vinderchancerne i det digitale spil på skraldespandene.

Hvor kan jeg hente min præmie?

Når du har modtaget en præmiekode kan præmien hentes i Ishøj Bio, Ishøj Østergade 28, 2635 Ishøj. Åbningstider: Mandag-Fredag: 10.00-20.00, Lørdag-Søndag: 13.30-20.00.
Ishøj Bio har venligst stillet deres reception/skranke til rådighed for afhentning af præmier, men er på ingen måde ansvarlig for hverken konkurrence eller præmier. Evt. spørgsgmål, klager, ris, ros m.v. bedes stilet til Ishøj Kommune, Park- og Vejcenter.

Hvad har jeg vundet?

Hvad din præmie består af får du først oplyst når du afhenter den i Ishøj Bio.

Hvem har lavet konkurrencen?

Konkurrencen er uskrevet som en del af Ren By – Rar By kampagnen af Ishøj Kommune, Park- og Vejcenter, Materialgården, Baldersbækvej 6, 2635 Ishøj, som også er ansvarlig for konkurrencens afvikling og præmier. Konkurrencen er udviklet af tredieparter: Idé, konceptudvikling og design: Nordisk Grafik | Admaker, softwareudvikling: Unitmakers.

Hvorfor har I lavet konkurrencen?

Formålet med konkurrencen er at skabe opmærksomhed omkring byens skraldespande. Årsagen til dette ønske kan læses på siden Fakta om affald.

Hvad betyder 8-ball’en?

Den ‘magiske 8-ball’, der normalt er sort, er den sidste kugle der skal i hul i pool. Den har udviklet sig til et moderne mytisk symbol for både held og dygtighed, og det er præcis hvad vi mener at denne kampagne rummer: Benyt skraldespanden og benyt samtidig chancen for at vinde.

 

Regler i konkurrencen

 1. Konkurrencen er uskrevet som en del af Ren By – Rar By kampagnen af Ishøj Kommune, Park- og Vejcenter, Materialgården, Baldersbækvej 6, 2635 Ishøj, som også er ansvarlig for konkurrencens afvikling og præmier. Konkurrencen er udviklet af tredieparter: Idé, konceptudvikling og design: Nordisk Grafik | Admaker, softwareudvikling: Unitmakers.
 2. Quick Response (QR) koderne på Ishøj kommunes skraldespande kan scannes med en QR scannings app’ på enhver mobiltelefon med indbygget kamera og adgang til internettet.
 3. Har du sådan en telefon, men ikke en app’ til at scanne QR koder med, kan du hente én gratis på iPhone App Store, Android App Marked/Google Play, Ovi Marked/Nokia Marked, Windows Phone App Marked eller Blackberry App World, afhængig af hvilken type telefon du har. En meget populær app’ til formålet er NeoReader, som findes til alle typer telefoner. Den kan hentes gratis fra din app store, eller ved at taste get.neoreader.com i din mobiltelefons internetbrowser.
 4. Når du scanner koden på en skraldespand får du med det samme besked om du har vundet.
 5. Hvis du ikke har vundet kan du efter tre minutter prøve at scanne koden igen, enten på den samme skraldespand, eller på en anden.
 6. Der er fordelt fire forskellige koder på skraldespandene, der hver har sin egen præmiepulje.
 7. Hvis du har vundet vises en side, hvor du skal indtaste dit mobilnummer. Herefter modtager du en tekstbesked (sms) med din præmiekode.
 8. Præmiekoden er unik, og det nytter ikke at sende kopier af tekstbeskeden til andre. Der ér kun én præmie pr. præmiekode.
 9. Når du har modtaget en præmiekode kan præmien hentes i Ishøj Bio, Ishøj Østergade 28, 2635 Ishøj. Åbningstider: Mandag-Fredag: 10.00-20.00, Lørdag-Søndag: 13.30-20.00.
  Ishøj Bio har venligst stillet deres reception/skranke til rådighed for afhentning af præmier, men er på ingen måde ansvarlig for hverken konkurrence eller præmier. Evt. spørgsgmål, klager, ris, ros m.v. bedes stilet til Ishøj Kommune, Park- og Vejcenter (se adresse længere oppe i teksten).
 10. Hvad din præmie består af får du først oplyst når du afhenter den i Ishøj Bio.
 11. Når du har modtaget en præmiekode er dit telefonnummer samtidig blevet registreret, og du kan ikke vinde flere præmier før konkurrencen ‘nulstilles’ den 1. i måneden.
 12. Hvis du ikke har en mobiltelefon med kamera, og derfor ikke kan scanne koderne på skraldespandene, har du naturligvis stadig en chance for at vinde præmierne: Ved personligt fremmøde på Ishøj Kommune, Park- og Vejcenter (se adresse længere oppe i teksten) i den almindelige åbningstid (mandag-torsdag: 07.00-15.00, fredag: 07.00-13.30) kan du trække et lod i en pulje der forholdsmæssigt modsvarer vinderchancerne i det digitale spil på skraldespandene.
 13. Antallet af præmier pr. 1.000 lodder (digitale såvel som papirlodder) ændres løbende, sådan at vinderchancerne falder eller stiger modsat proportionalt med antallet af trukne lodder. Det tilsigtes at uddele ca. 50 præmier pr. måned. Værdien af de enkelte præmier ligger i prisstørrelsen kr. 160,- – kr. 1.000,-.
 14. Konkurrencen iværksættes som udgangspunkt uden tydelig afsender, da det er hensigten at skabe opmærksomhed i form af  spekulation i en periode, før konkurrencens indhold, årsag og afsender afsløres i lokale medier.
 15. Konkurrencen slutter 1. november 2012, hvorefter QR koderne vil hente tilfældige sider med interessante informationer; om affald, men også om dyr, planter, arkitektur, historie og meget andet. Ishøj Kommune, Park- og Vejcenter forbeholder sig ret til at forlænge konkurrencen, hvis dette findes formålstjenesteligt.
 16. Formålet med konkurrencen er at skabe opmærksomhed omkring byens skraldespande. Årsagen til dette ønske kan læses på siden Fakta om affald.